Ofte stilte spørsmål velhuset

Hvor mange bord har selskapslokalet, og hvor store er de?
Lokalet har fire rustikke trebord oppe. Hvert av dem måler 200 x 75 cm. I tillegg finnes det et stort langbord nede i første etasje på ca 300 x 75 cm.

Hvor mange sitteplasser/stoler har selskapslokalet?
Lokalet har fastmonterte trebenker langs tre av veggene, så det er naturlig at bordene står inntil dem. I tillegg er det 20 stoler som står stablet ved trappa. Det er komfortabelt sitteplass til rundt 35stk oppe i hovedlokalet.

Hva finnes av glass, kopper, bestikk og servise?
Lokalet har ca. førti glass med stett (mellomstore ballongglass som både kan brukes til øl og vin), ca. førti vannglass og ca. førti kaffekrus. Vi har ca førti kniver, gafler, skjeer og teskjeer. Vi har ca. førti middagstallerkener, asjetter og suppe/dessert-tallerkener.

Har lokalet serveringsfat, kjeler, kokkeredskaper og lysestaker?
Nei, alt slikt må leietaker ta med selv. Du må også ta med egne kjøkkenkluter og kjøkkenhåndkle til bruk på kjøkken samt tørkehåndkle til toalett.

Hva finnes av hvitevarer og lignende?
Lokalet har et kjøkken i hver etasje med totalt et stort kjøleskap (med fryseboks), et mindre kjøleskap, to oppvaskmaskiner, en komfyr med varmluftsovn, stekeplate samt to kaffetraktere.

Har lokalet musikkanlegg?
Nei, det må medbringes. Merk at vi bare tillater små, bærbare musikkanlegg som ikke er til sjenanse for naboene. Lokalet er dessuten så lite at større anlegg ikke er nødvendig.

Har lokalet lerret/prosjektor/internett-tilkobling?
Lokalet har et nedtrekkbart lerret montert på den ene veggen, men ingen prosjektor. Det har heller ikke internett-tilkobling.

Har lokalet peis?
Ja, og den kan brukes. Leietaker må ta med ved.

Har lokalet barnestol?
Ja, vi har én barnestol.

Kan leietakerne bruke utearealet?
Ja, utearealet/lekeplassen nedenfor velhuset kan brukes, men ikke arealet utenfor kjøkkendøra, siden dette er naboens eiendom. Utearealet kan ikke brukes etter kl. 21 uansett ukedag.

Finnes det parkeringsmuligheter?
Velet disponerer én parkeringsplass for personbil, som er reservert arrangørbilen (nærmere anvisning gis ved personlig frammøte). Ut over denne er det kun gateparkering. Gjestene bør anbefales å bruke offentlig transport til Carl Berners plass eller Sofienberg.

Hvordan kommer jeg til velhuset?
Velhuset er okergult og ligger nederst i gangveien fra Tromsøgata 24 til fellesarealet. Hovedinngangen er rett inn fra gangveien, og ikke inn den hvite porten til Tromsøgata 22A/B!Det er også adkomst via stikkveien fra Langgata 31 til fellesarealet. Velhuset ligger da på den andre siden av fellesarealet, ved siden av gangveien opp til Tromsøgata. Se veibeskrivelse her.

Kan vi ta med mat og drikkevarer selv?
Ja, utleien er basert på det (mange bruker cateringselskaper). Vi legger oss ikke opp i hva som severes, under forutsetning av at det dreier seg om et lukket selskap/arrangement.

Når får vi nøkkel?
Henting av nøkkel skjer etter egen avtale. Nærmere info om hvem du skal ta kontakt med følger med bekreftelse på utleie. Merk at henting av nøkkel ikke nødvendigvis betyr at du har tilgang til velhuset. Tidene for det er spesifisert i punkten nedenfor.

Når får vi tilgang til velhuset?
I helgene kan du få tilgang til velhuset fra kl. 13 (henting av nøkkel etter egen avtale, se ovenfor). Har du konfirmasjon/navnefest/dåp og trenger tilgang tidligere, så kan du, om det er ledig, inkludere dagen før. Dette koster kr. 1000 utover selve leiedagen. På ukedagene er tilgang etter avtale.

Når må velhuset være ferdig ryddet?
Absolutt siste frist for når lokalet må være ryddet står i fakturaen du får fra Rodeløkka vel. Vanligvis er dette tiden du har ønsket men aldri senere enn kl 10 dagen etter en selskap. Da må også alt søppel og eventuelle medbrakte kolli være fjernet/kjørt bort. Den tiden du har fått følges da velhuset ofte leies ut med kun noen timer imellom.

Når må selskap avsluttes?
Kveldsselskaper skal avsluttes senest kl 02 fredag og lørdag, eller senest kl 24 på en ukedag. Rydding kan pågå etter den tid. Det gjelder egne regler i forhold til lydnivå (se punkt under).

Hvordan er det med lydnivå?
For selskaper/arrangementer fredag og lørdag kveld skal alle vinduer og dører – balkongdøra inkludert – holdes lukket etter kl. 23, og volumet på musikk som spilles, skal dempes slik at den ikke forstyrrer naboenes nattesøvn. Da skal det heller ikke være høyrøstet stemmebruk på balkongen eller aktivitet på utearealet. For selskaper og arrangementer på andre kvelder enn fredag og lørdag gjelder ovennevnte regler fra kl. 22.

Kan vi forlate velhuset når siste oppvaskmaskin-vask er satt på?
Ja, det går greit.

Kan vi bestille gulvvask/vaske selv?
Nei, vi har folk som gulvvasker etter ditt selskap/arrangement mot et mindre vederlag (for tiden kr 400). Dette opplyser vi om når du leier velhuset.

Kan dyr medbringes?
Av hensyn til allergikere som senere skal bruke velhuset, tillater vi ikke hunder og katter i selskapslokalet.

Hva om jeg må avbestille?
Planer endrer seg, det skjønner vi godt. Men avbestiller du sent kan vi ikke leie ut velhuset på de dagene. Derfor har vi følgende gebyr ved sent avbestilling. Mellom 30 og 8 dager til leiedato vil du bli belastet 50% av leiebeløpet. Avbestiller du i de siste 7 dager vil hele leiebeløpet belastes. Depositumet refunderes alltid ved avbestilling. Avbestille du mer enn 30 dager i forveien er det ikke noe kostnad knyttet til det.

Har du spørsmål som ikke besvares ovenfor, gjerne ta kontakt med oss.

Eldre artikler om Ofte stilte spørsmål velhuset

«Velet har sitt virkeområde på det sentrale Rodeløkka, som avgrenses av Helgesensgate i sør, Dælenenggata i nord, Trondheimsveien i øst og Gøteborggata i vest.» Bli medlem! Lei velhuset!

Rodeløkka Vel
Tromsøgata 22 C
0565 Oslo

Stiftet: 08.12.1953
Org. nr: 892 041 822

Rodeløkka Vel på Facebook

Diverse linker

Hjem » Velhuset » Ofte stilte spørsmål velhuset