Velhuset

Lei velhuset!

Litt om Rodeløkka velhus

Velet har siden høsten 1983 disponert et mindre hus på det kommunale fellesarealet mellom Tromsøgata og Langgata, med adressen Tromsøgata 22C (se veibeskrivelse). Atkomst er fra gangveien mellom Tromsøgata 22 og 24 og ned til nevnte fellesareal (ikke gå inn den hvite porten!!). Opprinnelig var velhuset en bolig som på 1970-tallet sto tom, og som kommunen etter litt påtrykk fra velet omregulerte til "allaktivitetshus".

Etter at velet i 1983 inngikk leieavtale med kommunen for å disponere huset og fellesarealet, fikk velet midt på 1980-tallet rehabilitert huset til dets nåværende standard med støtte fra Husbanken, Det var først etter denne omfattende rehabiliteringen at huset ble til et velhus. Helt siden da har Rodeløkka velhus vært brukt til møter og arrangementer i velets regi. I tillgg har det vært leid ut til kurs, møter, selskaper og andre arrangementer. Velets styre står for drift og vedlikehold, som dekkes økonomisk av leieinntektene.

Høsten 2015 tilbød kommunen velet å kjøpe velhuset samt å bygsle fellesarealet det står på (og som også utgjør lekearealet på nedsiden av velhuset). Velet vedtok å si ja til tilbudet på et ekstraordinært årsmøte 14. januar 2016. Vil du vite mer om dette, så klikk her.

Velet har i 2020 gjennomført et større innvendig renovasjon av velhuset, og kapasiteten er økt til ca 50 gjester pga dette. Komfortabelt sitteplass oppe til ca 35. Bilder nedenfor er tatt etter oppussingen. Velet jobber nå videre med planer for rehabilitering av balkongen og området under denne, som er tenkt gjennomført ila 2021. Vil du vite mer om utbyggingsplanene, så klikk her.

Utleie av velhuset

Velhuset har sitt møte- og selskapsrommet i andre etasje (som kun er tilgjengelig per trapp). Rommet har et rustikt preg med tømmervegger og rommer rundt 50 personer hvis man skal sitte til bords og spise.

Rommet har peisovn og kjøkkenkrok med kjøleskap, oppvaskmaskin samt tallerkener, glass, kopper og bestikk til cirka 50 personer. I tillegg har lokalet en romslig balkong ut mot fellesarealet.

I første etasje har velhuset et større kjøkken med komfyr, et større kjøleskap med fryser, og langbord med plass til ca 12 personer. Inngang med garderobe og toalett er også i første etasje. Vanligvis disponeres begge etasjer av de som leier, med unntak av mindre møter som kan holdes kun oppe eller nede. Dessuten kan utearealet i tilknytning til velhuset benyttes, men uten at leietaker har eksklusiv bruksrett til dette.

Selskapsrommet i 2. etasje i Rodeløkka velhus etter oppussing.

Kjøkken og møterom med langbord i første etasje

Toalett og trapp opp til det store selskapsrommet i andre etasje

BETALING

Sammen med bekreftet bestilling vil du få en faktura for beløpet pluss eventuelt depositum. Beløpet skal betales inn til velets konto nr. 0530.26.13313 senest to uker før arrangement.

DEPOSITUM

Ved utleie til selskaper innbetales også et depositum på kr. 2500 som helt eller delvis dekker eventuelt svinn av glass/kopper/tallerkener/bestikk, skader på inventar, søppel som ikke er fjernet, samt spesielt omfattende gulvvask, jf. punktene nedenfor om utleiebetingelser og gulvvask. Ved utleie til møter kreves det ikke depositum.

Depositumet returneres per nettbank etter at oppryddingen av lokalene (og evt. utearealet) er foretatt i henhold til reglene for bruk av velhuset. I motsatt fall beholdes hele eller deler av depositumet.

UTLEIE

Da velhuset ligger i et boligområde, må utleievirksomheten skje i forståelse med naboene. Det innebærer at vi kun leier ut til rolige selskaper/arrangementer der lydnivået ikke er til sjenanse for omgivelsene. Selskaper som vanligvis «tar av», slik som ungdomsfester og trettiårslag, må vi derfor si nei til.

For selskaper/arrangementer fredag og lørdag kveld skal alle vinduer og dører - balkongdøren inkludert - holdes lukket etter kl. 23.00, og volumet på musikken som spilles, skal dempes til et moderat nivå som ikke forstyrrer naboenes nattesøvn. For selskaper og arrangementer på andre kvelder skal vinduer og dører holdes lukket og musikken dempes etter kl. 22.00. Velhuset har ikke musikkanlegg. Mindre, bærbare musikkanlegg kan medbringes, men ikke store anlegg som bringer for mye lyd ut til nabolaget.

UTLEIEPRISER

Velets ønske om å øke utleien blant folk på løkka reflekteres i gunstige medlemspriser, og nedsatte priser for utleie til typiske barnearrangement (dåp/bursdag/navnefest). Utleieprisene varierer med type arrangement, og oppdaterte priser finner du på denne siden.

UTLEIEBETINGELSER

Ved utleie (gjelder spesielt selskaper) forplikter leietaker seg til å følge reglene for bruk av velhuset (utleveres på forhånd), som omfatter rydding, fjerning av søppel og moderat lydnivå på nattestid. Brudd på reglene gir velet rett til å beholde hele eller deler av depositumet.

AVBESTILLING

Merk følgende gebyr ved avbestilling.

  • Mer enn 30 dager til leiedato. Ingen gebyr.
  • Mellom 30 og 8 dager til leiedato. 50% av leiebeløpet belastes. Depositum refunderes.
  • 7 dager eller mindre til leiedato. Hele leiebeløpet belastes. Depositum refunderes.

GULVVASK

Gulvvask formidles av velet. Standard sats for gulvvask er kr. 400 etter selskaper. Dette kommer i de fleste tilfeller i tillegg til utleie- prisen og betales via VIPPS noen dager før/etter utleieforhold. Velet er kun formidler av denne tjenesten til leietaker.

Ved spesielt skitne gulv etter selskaper forbeholder vaskehjelpen seg rett til en forhøyet sats som enten avtales på forhånd eller tas fra depositumet.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Vi har samlet de spørsmålene som vi blir stillt oftest på denne side. Vennligst les gjennom den hvis du har et spørsmål!

KONTAKT/BOOKING

For å leie velhuset, sjekk kalenderen og fyll inn skjema her. Bookingen vil bli sjekket og så bekreftet på mail så fort som mulig. Har du spørsmål på forhånd, er det bare å ta kontakt på epost [email protected].

BILDER FRA VELHUSET

Disse flotte bilder er tatt av Jonas Adolfsen.

«Velet har sitt virkeområde på det sentrale Rodeløkka, som avgrenses av Helgesensgate i sør, Dælenenggata i nord, Trondheimsveien i øst og Gøteborggata i vest.» Bli medlem! Lei velhuset!

Rodeløkka Vel
Tromsøgata 22 C
0565 Oslo

Stiftet: 08.12.1953
Org. nr: 892 041 822

Rodeløkka Vel på Facebook

Diverse linker

Hjem » Velhuset