Hagegruppas arbeid

Helt siden årtusenskiftet har velet hatt en årlig vårdugnad før 17. mai på fellesarealet ved velhuset, både for å fjerne rusk og rask fra vinteren og høsten, og for å ruste opp arealet. År for år har vi forbedret deler av arealet ved å erstatte ugras langs asfaltdekket med busker og andre planter vi ønsker å ha. Enkelte år har innsatsen vært spesielt stor, som i 2004, da vi anla plenen med lav granittmur på fellesarealets nordlige del, og i 2007. da vi lagde en sittegruppe med steinbord på den nye plenen.

I de senere årene har velet opprettet en egen hagegruppe for å planlegge denne årlige dugnaden, samt stå for innkjøp av planter og bark og annet som trengs for å gjøre området pent og frodig, og for å holde ugras unna. Også ekstra dugnader kan hagegruppa planlegge og innkalle til når dét trengs.

Ikke bare fellesarealet ved velhuset, som disponeres av velet, men også andre felles områder på løkka, deriblant gangveier, kan hagegruppa foreslå tiltak for.


Fra vårdugnaden på fellesarealet 10. mai 2016. Da ble det, i tillegg til opprydding og nyplanting, anlagt en treplatting ved lagringskassa under velhusets balong, siden det på fuktige dager er sølete å gå der.

FRA TIDLIGERE DUGNADER

Våren 2004 anla velet plenen på fellesarealets nordlige del, der vi fylte igjen en parkeringsplass langs garasjeveggen på naboeiendommen, slik at plenarealet ble flere kvadratmetere større. Samtidig lagde vi en mur av granittstein mot kjøre-arealet på grunn av nivåforskjellen.

Fra den store dugnaden i 2004, bildet over og under: Det krevdes betydelig innsats å anlegge plenen på fellesarealets nordlige del.


Noen av gutta i arbeidsgjengen av 2004. Fra venstre: Morten, Terje, Torgeir og Thor.


I 2009 monterte vi en halv (!) gammel brannbil fast til muren opp til en naboeiendom, etter at denne muren var blitt pusset opp (av naboen). Brannbilen var noen år tidligere blitt donert velet fort og gæ'li av et tidligere styremedlem, etter at den visstnok skal ha stått på Elmers pub i nærmiljøet. Senere ble den pusset opp.

På dugnaden i 2009 støpte vi også et understell til det som skulle bli ei skilpadde i betong. En utgått skatemodul som sto på asfaltdekket, fikk gjøre tjeneste som skilpaddeskall. Hode, bein og hale kom deretter til ved at en kunstner på bestilling lagde gipsformer for disse, hvorpå hver del ble støpt i betong og montert på plass.


Walter, velets revisor gjennom mange år, og hans bedre halvdel Helga, som i årevis har vært en krumtapp i velets hagegruppe.

«Velet har sitt virkeområde på det sentrale Rodeløkka, som avgrenses av Helgesensgate i sør, Dælenenggata i nord, Trondheimsveien i øst og Gøteborggata i vest.» Bli medlem! Lei velhuset!

Rodeløkka Vel
Tromsøgata 22 C
0565 Oslo

Stiftet: 08.12.1953
Org. nr: 892 041 822

Rodeløkka Vel på Facebook

Diverse linker

Hjem » Aktuelt » Hagegruppas arbeid