Da fellesarealet ble skøytebane


Tidlig i en kald desember i 2012 lagde noen initiativrike småbarnsfedre med Sigve Aspelund i spissen en skøytebane for de minste på fellesarealet ved velhuset, Kuldeperioden var jo ideell for å lage skøyteis, og dermed snekret man sammen en treramme og sprøytet inni med vann fra velhuset.

Som Sigve skrev på velets barnegruppes facebookside 6. desember samme år: «Siste dag med sprøyting i morgen. Så på lørdag skal alt være klart for piruetter og finter og kakao på termos og stramming av slakke lisser og kalosjer og blåmerker og alt annet som hører løkka til:)»

Dette flotte initiativet tok mål av seg til å bli en tradisjon, men med altfor milde vintre de etterfølgende årene lot ikke dette seg gjøre. Vinteren 2012/13 var det imidlertid bare å finne fram barnas og egne skøyter, og ta Rodeløkkas nye, glatte tumleplass i bruk. Responsen var svært god, både fra de minste og fra foreldre som på barnegruppes facebook-side skrøt av tiltaket.
Ovenstående to bilder fra skøytebanen er tatt søndag 9. desember 2012. (Foto: Morten Fastvold)

«Velet har sitt virkeområde på det sentrale Rodeløkka, som avgrenses av Helgesensgate i sør, Dælenenggata i nord, Trondheimsveien i øst og Gøteborggata i vest.» Bli medlem! Lei velhuset!

Rodeløkka Vel
Tromsøgata 22 C
0565 Oslo

Stiftet: 08.12.1953
Org. nr: 892 041 822

Rodeløkka Vel på Facebook

Diverse linker

Hjem » Historisk » Da fellesarealet ble skøytebane