Hele 230 personer på Rodeløkka-vandring

Oppmøtestedet var fellesarealet ved velhuset, som ble fylt av hele 230 personer som ville bli bedre kjent med Rodeløkka.

På den varme og solrike forsommerkvelden 22. mai 2012 strømmet hele 230 personer til fellesarealet ved velhuset for å bli med på en byvandring i regi av Oslo Museum. Den inngikk i museets serie av «Kjenn din by»-vandringer, og mangeårig løkkabeboer Morten Fastvold var engasjert som guide. I halvannen time han viste han de frammøtte Rodeløkkas perler og fortalte om trehusbebyggelsens utvikling fra arbeiderstrøk til middelklasseidyll.Morten Fastvold orienterer om Rodeløkkas eldste historie foran Rodes hus, som står i Langgata.


Så mange har ikke vandret i flokk og følge nedover Langgata siden beboerne demonstrerte mot sanering av løkka i første halvdel av 1970-tallet. I finværet viste trehusene seg fra sin beste side.

..................................................
Alle foto:
Mette Møller Mork/Oslo Museum

«Velet har sitt virkeområde på det sentrale Rodeløkka, som avgrenses av Helgesensgate i sør, Dælenenggata i nord, Trondheimsveien i øst og Gøteborggata i vest.» Bli medlem! Lei velhuset!

Rodeløkka Vel
Tromsøgata 22 C
0565 Oslo

Stiftet: 08.12.1953
Org. nr: 892 041 822

Rodeløkka Vel på Facebook

Diverse linker

Hjem » Historisk » Hele 230 personer på Rodeløkka-vandring