Kongelig på Rodeløkka

Men ... er det ikke selveste Mette-Marit som står foran peisen i Rodeløkka velhus? Jo, faktisk. Fredag 13. april 2012 dukket kronprinsessen uanmeldt opp i vårt ringe velhus for å kaste glans over avslutningen av et seks ukers kurs i regi av Pøbelprosjektet og Oslo kommune. Pøbelprosjektet er ett av fire ungdoms- relaterte prosjekter som Kronprinsparets Fond jobber nært med, derfor denne spesielle interessen fra Mette-Marits side. Dagbladets fotograf Nina Hansen tok bildet, og har velvilligst stilt det til disposisjon for velets nettsted.

Kommunen leide velhuset til Pøbelprosjekt-kurs både senhøsten 2011 og våren 2012 fordi de ønsket et lokale som ikke var døllt kommunegrått. Velhuset falt så godt i smak hos kursdeltakere og kursholdere at de etterhvert kalte det for «klubbhuset».

KONGELIG BESØK OGSÅ I 1987

Dette var ikke første gangen velhuset fikk kongelig besøk. Den 29. oktober 1987 besøkte daværende kronprins Harald og kronprinsesse Sonja Rodeløkka, og tok turen innom velhuset. I et takkebrev til velet skrev ordfører Albert Nordengen at: «I særlig grad satte våre ærede gjester stor pris på besøket i Grendehuset hvor de Kongelige m/følge ble møtt med slik vennlighet og gjestfrihet. Det var en hyggelig stund som pga. tiden dessverre ble for kort.»

Som det fremgår av bildet under, regnet det da kronprinsparet med følge vandret nedover Hammerfestgata, guidet av Kri Bjerke Andersen (til høyre). Foto: NTB Scanpix, Per Løchen.

Hvis noen her på løkka sitter på bilder fra kronprinspar-besøket i 1987, må de endelig si ifra! .

Tekst: Morten Fastvold

«Velet har sitt virkeområde på det sentrale Rodeløkka, som avgrenses av Helgesensgate i sør, Dælenenggata i nord, Trondheimsveien i øst og Gøteborggata i vest.» Bli medlem! Lei velhuset!

Rodeløkka Vel
Tromsøgata 22 C
0565 Oslo

Stiftet: 08.12.1953
Org. nr: 892 041 822

Rodeløkka Vel på Facebook

Diverse linker

Hjem » Historisk » Kongelig på Rodeløkka